Лозунги от протестите в София – 2020 г.

  • от Damyan
  • 30.11.2020
  • 1 Коментар
Сподели за здраве и пари!
251Shares

Протестите в София започнаха да затихват. Те май направо си спряха след разрастването на проблема с епидемиологичната ситуация с Коронавируса в световен план. А и упоритостта и липсата на чуваемост у властта също допринесе за обезкуражаването на масата да поддържа физически антиправителствените протести.

Като всеки буден младеж, аз също подкрепих протестите с позиция, присъствие и отразяване събитията в нашата скромна Инстаграм мрежа. Ако не друго, накрая се оказах с богат снимков материал от събитията.

Затова днес ще ви покажа забавната част на антиправителствените протести, които провокираха изключителна креативност у голяма част от хората, дошли да изразят гражданската си позиция.

Но първо…

Как започнаха протестите в София през 2020 г.

Направо на темата. Началото на протестите беше поставено, когато отряд на прокуратурата нахлу в президентството и арестува двама приближени на президента-опозиционер под предтекст, търговия с влияние.

Хората първоначално си помислиха, че може би навигацията на прокуратурата нещо пак е сдала багажа. После обаче стана ясно за арестите, което провокира масово струпване на хора пред президентството в подкрепа на президента. Все пак това изглеждаше като поръчкова акция срещу суверенитета на президентството на Република България. Президентът от своя страна излезе в тълпата с високо вдигнат юмрук и с думите “Мутри, вън!” на уста.

Начало на протестите в София сложи президентът Румен Радев с високо вдигнат юмрук.
Снимка на DW.com

И айдееее!…

Всичко това идва след като правителството започва да губи доверие като резултат от изплували снимки и видеа, на които субект, изглеждащ досущ като нашия премиер спи с пистолет до нощно шкафче пълно с около 1 милион евро кеш в банкноти по 500 и златни кюлчета.

Борисов спи, а до главата му златни кюлчета, пачки по 500 евро и пистолет.

Адекватното обяснение на премиера беше, че евентуално дронът на президента е свършил цялата тази работа с пачките и златните кюлчета. По-нататък премиерът си призна, че има намесена жена, която най-вероятно лично е донесла милионите и златото. Все пак охраната на премиера никога не претърсвала малките чантички на жените, в личния живот на министър-председателя.

А преди това изплуваха и аудио записи, в които глас наподобяващ този на нашия премиер очевидно демонстрира влияние, обижда западните си колеги и нарича “Цвета” (дали не става въпрос за председателя на Народното събрание) с думите “тъпа кърджалийска п*тка“.

Сега всеки път, когато някой каже “триъгълника на властта”, аз се сещам за тази жена. 🙁

Допълнителен фитил за доразпалване на недоволството беше показното пребиване на няколко младежи от нискоквалифицирани кадри на охранителна полиция зад колоните на Министерски съвет през първите дни на протестите.

Полицаи бият протестиращи през първите дни на протестите в София.
Снимка от narod.bg

Сега… няма да коментирам имало ли е някакво финансиране на протестите в София и кой евентуално го е предоставял. Мога да вмъкна само, че първият ден беше белязан от три тълпи по 1,000 човека в три различни точки в централната част на София, които после организирано искаха да се съберат наедно.

… или пък разните записи, които прокуратурата разкри – разобличителни или с цел PR, не мога да знам.

… или пък фактът, че едни и същи хора бяха постоянно в центъра на купона.

… или пък как живо предаване засече на партиен лидер да му се говори за известен подземен бос.

Всички сме достатъчно големи, за да си направим собствени изводи и преценки.

Едно обаче е сигурно… (Ей сега отиваме към снимките, спокойно, дишай!)

Масата от протестиращи

Основната маса от протестиращи беше адекватна, независимо дали протестите са били финансирани или не. Казвам го като човек, който обикновено не обича да се асоциира с протести и политически партии поради съпътстващите интереси на властимащите.

Смятам, че не съм много тъп и знам, че всеки протест има нужда от финансиране – дали ще е Френската революция, Априлското въстание, Жълтите жилетки или прословутото Велико народно “въстание” (2020 г.).

Този път обаче до някаква степен разпознах себе си в тълпите. Основната причина за това е, че до голяма степен протестиращите не припознаваха никоя друга голяма партия като някаква алтернатива на сегашното правителство.

Може би това е било поради факта, че много интелигентни младежи бяха home office в резултат от епидемията или пък това, че много други се бяха върнали от чужбина да си карантинясват у дома.

Протест срещу Тиквата и Дебелия но не в полза на Божков, Радев и Корелия.

Освен това, много мои приятели бяха на протестите в София и в България като цяло, а аз тъпи приятели гледам да нямам. (Който ми е приятел да се почувства поласкан в този миг, моля. Мерси!)

Разбира се, имаше и футболни ултраси и провокатори, чиято цел беше да правят зулуми, за да може полицията да ни пребие и да каже, че сме наркомани. 😀 Поради тази причина, на всеки протест, точно в 22:00 ч. сменях своя пол, яхвах една тротинетка и към вкъщи.

Броят на протестиращите

Ще изкажа наблюденията си по този въпрос, защото много хора (особено тези, живеещи извън София) се интересуват кое е истина и кое не. Обикновено се събираха около “100-200” от най-добрите хероинови макашита. Ето ги:

100-200 лумпени пеят футболни песни и се бият с полицията (това е ирония)

Тук всички пият наркоман.

Не мога да се ангажирам с бройка, но на първото “Велико народно въстание”, като се качих на стълбите на Българската народна банка и виждах един килим от десетки хиляди хора – от ул. Раковска до бул. Мария Луиза.

Вие си направете сметката каква може да е бройката, ако допуснем, че от най-разредените части на протеста, до най-гъстите, средно е имало по 1 човек на 2-3 кв. м.

И ако някой ми каже: “Tea protesti sabirat 1000-2000 coveka kak moze da blokirat si4ki!?!?!?!”

… то аз ще кажа: “Veni, vidi, vici!”

… или преведено на наш език: “Дойдех, фърлих, отивам!”

Ааааайде вече да прегледаме забавната страна на протестите!

За негово величество автора: Дамян Диамандиев Победител ВИП Админ
Направих този сайт. Пак заповядайте.
Сподели за здраве и пари!
251Shares
Tags: , , , , , , , , , ,

Pages: 1 2 3 4 5 6

0 0 Гласа
Оцени материала
Абонирай се
Уведоми
guest
1 Изкажи си положението
Най-нови
Най-стари Най-гласувани
Инлайн мнение
Виж всички
1
0
Изкажи си положението...x