Вицове за блондинки и техния произход

  • от Damyan
  • 01.08.2019
  • 1 Коментар
Сподели за здраве и пари!
365Shares

Блондинките са една от най-популярните теми за вицове и шеги – наравно с тези за евреи или пък за Иванчо. Всички вицове за блондинки съдържат невинна хумористична нотка по адрес на русите и изрусените дами, носещи бремето на женската несъобразителност.

Ако не ти се чете историята, бягай направо при вицовете!

Вицове за блондинкин – история и произход

Но от къде идват вицовете с блондинки и кой е измислил това добре познато клише за ниската интелигентност сред тях? Ето ви кратка история за произхода на русия стереотип и как той се е съхранил през годините.

Какво казва Уикипедия за блондинките?

Уикипедия ни праща три века назад във времето при някаква си френска куртизантка на име Катрин-Розали Жерар Дут – дама от обкръжението на благородници, па даже и крале.

Първата сред всички блондинки

Наричали са я “първата официално призната тъпа блондинка”, защото не изпъквала с блестящ ум. Освен това, тя правела гигантски паузи преди да отговори на даден въпрос. Нали… трябвало и време да осмисли нещата. От там хората започнали да я наричат “тъпата Розали”, “тъпата Катрин”, “оная тъпата блондинка”, “глупавата блондинка”, еди си кой е “тъп като Розали” или “тъп като блондинка” и т.н. И от там тръгнали и първите вицове за блондинки, които дали тласък на стереотипа.

Та, нашата героиня е била нещо като Ким Кардашиян в днешно време – известна, красива, модерна, както и опитна балерина. Често е позирала гола за най-различни портрети, които все още висят из френските музеи.

първата призната глупава блондинка
Това е било красиво едно време. Не е ли сега същото?

Тя не се е срамувала от това, че я намират за глуповата и че се ширят шеги по нейн адрес. Напротив. Даже доста хора са вярвали, че нейните външни черти компенсират невъзможността за критично мислене. И така се появили първите вицове за блондинки, а после и…

За негово величество автора: Дамян Диамандиев Победител ВИП Админ
Направих този сайт. Пак заповядайте.
Сподели за здраве и пари!
365Shares
Tags: , , ,

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

0 0 Гласа
Оцени материала
Абонирай се
Уведоми
guest
1 Изкажи си положението
Най-нови
Най-стари Най-гласувани
Инлайн мнение
Виж всички
1
0
Изкажи си положението...x