Приключенията на една БГ Мама

  • от GabrielaGecheva
  • 08.12.2020
  • 0 Коментара
Сподели за здраве и пари!
123Shares

Всичко започна в утрото на 15.10.2019 г., контрактирайки 15 часа в държавна болнична стая. Точно в 21:30 ч. се превърнах в ново, средностатистическо, родителско тяло. Както знаете, в повечето държави раждаемостта се стимулира парично. В България обаче сякаш действията са насочени към това да нямаш повече от едно дете, въпреки демографското състояние.

Първата година на майчинството

През първата година от майчинството финансовото ти състояние е що годе нормално. Но през втората, според 240-те злояди добичета, бебетата явно спират да имат необходимост от храна, вода, дрехи, обувки и т.н. Нека като прост висшист-тулуп Ви представя една елементарна сметка, включваща стоки от първа необходимост за месеца, за едно бебе:

  • пюрета – 210.00 лв.
  • мляко – 80.00 лв.
  • сухари и бисквитки – 30.00 лв.
  • памперси и тоалетни принадлежности – 80.00 лв.
  • витамини и др. – 30.00 лв.

Общо – 430.00 лв. при майчинство от 310.00 лв.!?

Г-н премиер, “ма френд”, да е жив и здрав мъжът ми!!! Това е само за бебето, ами ток, вода, наем, заем, телевизия, интернет, телефон? А самотните майки!? Или майките на деца с увреждания и специални нужди!? Как да оцеляват??? Вие за едни 40.00 лв. на месец детски надбавки направихте мексиканска драма. На мен не ми трябват, подарявам Ви ги. Да си купите щори, че да не влиза дрона на някой неприятел, докато спите. Редно ли е да си оставяме децата на по една година по яслите, за да работим и да се борим за оцеляване? Как беше изразът “работата носи свобода”… скъпи управляващи, “учебникът по морал Ви е стар” (F.O.).

Децата от 1-ви до не знам си кой клас през 2021 г. щели да получат еднократно 300.00 лв., а тези до 1-ви клас? За тях какво, усмивка по радиото и потупване по рамото!

Майка на бебе повреме на Ковид-19 кризата

Нека обаче се пренесем и в прегръдките на Ковид-19. Ако детето ти се разболее (да чукна 366 пъти на дърво) няма жива сила на света, която да докара личния ти лекар у вас (както уж трябва да се случва). Не, грабваш си чантата, гащите, шапката и заминаваш в болницата, където се молиш на всички богове да не прихванете нещо от някого. От там висваш пред градската аптека, чакаш ред до 40-тата си годишнина, оставяш ⅓ от заплатата си и обратно вкъщи да мишкуваш до следващата.

Друго приятно начинание са ваксините. Според здравната система, всяка ваксина има определен период от време, в който се слага, но ако пропуснеш някоя определена (както много хора, включително и аз се притеснявам от ваксина по време на пандемия)  после чинно си я плащаш!? Звучи малко като “всичко в офертата е all inclusive”, но храната е още 300.00 лв.!!! 

Мама и до магазина трябва да ходи…

Нека споменем и магазините с всичките им зелени, бели, шарени коридори. Там да се сдобиеш с един хляб са ти необходими карате умения, защото са по-пълни и от зала Арена Армеец на концерт на Слави. В рунд 1 се бием за тоалетна хартия и мая, а в рунд 2 – за брашно и яйца. Както казва един БГ рапър “Не, че не е красиво, но просто е много грозно”.

Да речем, че някак оцелееш в супермаркета и излезеш на разходка. Така ясно е, че хората от древни времена се радват на бебета, но мили другари: ДЕЦАТА НЕ СЕ ПИПАТ ПО ЛИЦЕТО И РЪЦЕТЕ, независимо дали има пандемия или не! И НЕ, няма да махне биберона и да Ви го даде, Не го пипайте и Вие!!!

Заключение

За капак на всичко се прибираш вкъщи и попадаш на следната статия: “Държавата отпуска 286 442 лв. в помощ на фирма Пайнер”!? В това време един тъничък гласец в мозъка ти запява “Честито лек, живота ти в държавата става все ПО-АБСУРДЕН” (F.O.).

Така накратко между смяната на два памперса със смях през жлъчка, написах силно сбит преразказ за Вас, настоящи и бъдещи майки, бащи, лели, сваковци и т.н. Бъдете здрави, че нещата са сериозни!

P.S. 1 “Оставам, ама ми се заминава” (Ъпсурд) 

P.S. 2 По принцип лекарите са търговци на живот, но в тези условия са достойни за уважение, че остават на работа!


P.S. 3 Искаш ли и ти да напишеш такава статия в haha.bg? Регистрирай се и напиши черновата от профила си. Ние ще редактираме материала, ще го публикуваме и ще се погрижим да достигне до хиляди читатели. А ти ще обереш славата!

За негово величество автора: Габриела Гечева
Ниско летящ , амбициозен мечтател ✨
Сподели за здраве и пари!
123Shares
Tags: , , , ,
0 0 Гласа
Оцени материала
Абонирай се
Уведоми
guest
0 Изказвания
Инлайн мнение
Виж всички
0
Изкажи си положението...x