Вицове за Перник: Винкел, Голф, Бой и Смърт

  • от Damyan
  • 14.11.2020
  • 0 Коментара
Сподели за здраве и пари!
216Shares

Перник – градът на водата, градът в който всичко се решава по мирен път! Изминаха 8 години откакто Явката ДЛГ каза “Дайте малко пауза на шегичките за Перник!” Е, мисля, че тази пауза беше напълно достатъчна и можем да се завърнем с качествен хумор и 140 от най-добрите вицове за Перник.

Ето какво ще намерите в този всеобхватен материал:

… Но първо малко история и мозъкобуреносничество (brainstorming) относно вицовете за Перник. От къде идва клишето, че в Перник са страшилища, бият се, бият жените си, стереотипът за Голфа, за винкела и намекът за първобитност? От къде идват всичките тези пернишки вицове и смешки? Нека помислим.

Перник е стар, промишлен, работнически град – миньорски град. Бил е известен с това, че там хората си вадят хляба с физическа сила, пот, сажди, кръв… и да не го казвам другото. Не е бил от градовете пълен с интелектуалци и висшисти, което е добре изразено в доста вицове за Перник. Това, до някаква степен, обяснява и вицовете за физическа саморазправа и битовизмите като този да пребиеш жена си – напълно оправдано! Но не трябва да забравяме, че има данни от близкото минало за това, че Перник е средище на банди и групировки за поръчкови убийства – нещо като втори Люлин, при това, до Люлин. Ето… някои неща сякаш си идват на мястото.

От друга страна, Перник е град в непосредствена близост до София. Ако приемем условно, че София е символ на културна извисеност (мога да поспоря доста по въпроса…), то Перник силно контрастира на този фон само на 20 км. разстояние. Там си имат и футболен отбор Миньор Перник, който условно наричат “орките”. 

Ето и един интересен сблъсък между агитките на Миньор Перник (в жълто-черно) и Хебър.

Обърнете особено внимание на господина, който стреля по другите фенове с фойерверка.

Интересни са пернишките вицове за култа към великия Фолксваген Голф – не кой да е, а 3. Защо? Моето обяснение тук е, че Голф тройката е колата, с която България влиза в 21 век – не е скъпа, евтина поддръжка, доста прилична визия за времето си, нисък разход и най-важното – НЕМСКА и ги карат на килограм от Запад. Нямам обяснение защо точно Перник се свързва с Голфа. Може би, защото Перник е близо до границата и от там са влизали Голфовете? В крайна сметка, с течение на времето, след всичките тези натъртвания и закачки, Голфът в Перник се превръща в хумористичен престиж. Ако някой има повече сведения по въпроса, да пише и ще обновя статията!

Но стига съм се обяснявал. Насладете се на тези 140 пернишки вица и коментирайте след това отдолу. Приятно четене!

За негово величество автора: Дамян Диамандиев Победител ВИП Админ
Направих този сайт. Пак заповядайте.
Сподели за здраве и пари!
216Shares
Tags: , , , , , , ,

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

5 1 Гласувай!
Оцени материала
Абонирай се
Уведоми
guest
0 Изказвания
Инлайн мнение
Виж всички
0
Изкажи си положението...x