Вицове за блондинки и техния произход

  • от Damyan
  • 01.08.2019
  • 1 Коментар

Дигитални услуги от haha.bg: Маркетинг операции, събития, инфлуенсър маркетинг - Харесва ли ти haha.bg? Можем да направим куп красиви неща и за теб! Цъкни тук и ни пиши!

Сподели за здраве и пари!
365Shares

През 1953 г. излиза и филмът “Джентълмените предпочитат блондинки” по едноименния роман на Луус, където главната роля на Лорелай се играе от Мерилин Монро.

Мерлин монро в "Джентълмените предпочитат блондинки"
Кадър от филма “Gentlemen prefer blondes”.

Отбележете, че Анита Луус е била брюнетка. Като причина за романа Луус посочва преживяване по време на едно от пътуванията си с влак. Мъкнела тежкия си куфар и никой от многото мъже във влака не й обърнал внимание, камо ли пък да й помогне. Внезапно, случайна блондинка изтървала книгата си на пода и всички мъжуги наскачали да й я вдигнат и подадат.

“Джентълмените предпочитат блондинки” представя стереотипа за блондинките във вида, в който го познаваме днес – наивни, глупави и суетни дами, които излъчват сексапил и красота или казано другояче, дамите, които обръщат повече внимание на външното си “Аз” за сметка на вътрешното.

От Розали във Франция до Лорелай в романа на Луус темата е една и съща – “колко глупави и повърхностни са блондинките”. Това завърта колелото с шеги и вицове по техен адрес, правейки ги една от основните фигури на съвременния хумор.

Блондинките и Алфред Хичкок
Хичкок и една от неговите “блондинки”

Интересен факт: Алфред Хичкок е използвал доста руси актриси за своите филми, защото “тях най-малко ги подозират” като евентуален извършител на интелигентно злодеяние.

Изследване на университета в Станфорд

Форбс пък пишат за изследване по повод акъла на блондинките, разработено от университета в Станфорд. Там правят обстойна експертиза за генетиката на пигментацията на косите, в която се установява, че цвета на косата в никакъв случай не се определя от мозъчния капацитет. Според изследването, “русото” достига само до кожата на скалпа, но не и отвъд нея (в мозъка).

За негово величество автора: Дамян Диамандиев Победител ВИП Админ
Направих този сайт. Пак заповядайте.
Сподели за здраве и пари!
365Shares

Дигитални услуги от haha.bg: Маркетинг операции, събития, инфлуенсър маркетинг - Харесва ли ти haha.bg? Можем да направим куп красиви неща и за теб! Цъкни тук и ни пиши!

Tags: , , ,

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

0 0 Гласа
Оцени материала
guest
1 Изкажи си положението
Най-нови
Най-стари Най-гласувани
Инлайн мнение
Виж всички
1
0
Изкажи си положението...x