Законите на Мърфи, които ни прецакват!

  • от marto@haha.bg
  • 14.03.2021
  • 2 Коментара
Сподели за здраве и пари!
3Shares

„Какво толкова може да се обърка“, няма как никога да не сте казвали или чували това толкова популярно изречение. Точно тогава се намесва г-н Мърфи със своите до болка познати закони, които ни показват как ако нещо може да се обърка, то със сигурност ще се. Дори децата знаят за тях, благодарение на анимационните филми, като най- известното от тях е „законът на Майло Мърфи“. Днес ще ви запознаем със законите на Мърфи, които няма начин да не сте изпитвали лично.

Закони на Мърфи свързани с работа

Дори в офиса вие не сте защитени от прословутия закон на Мърфи. Напротив там може много по- често да бъдете засегнати от неволи, които да ви съсипят деня.

Закон за кафето

Няма как да не ви се е случвало, точно когато си направите топло ароматно кафе на работа, за да се насладите на почивката си, шефът да се появи и да ви възложи задача. Разбира се по закона на Мърфи, тази задача ще ви отнеме точно толкова време, колкото кафето ви да изстине и да не е толкова приятно за пиене.

Закон за времето

Тук има много интересен момент, според известният учен Айнщайн времето е относително, но ако погледнем законите на Мърфи то времето си е постоянно и то по такъв начин, че то никога не стига. Един от любимите ми гласи, че 90% от една задача си способен да я свършиш за 10% процента от времето, но дойде ли момента за финалните 10% ще са ти необходими 90% от времето.  Друга много известна константа е, колкото по- незначителна е работата, толкова повече време ще отнеме.

Закони на Мърфи за любовта

Оххх любовта е трудно нещо дори, когато няма нужда се съобразяваме с някакви измислени закони. А дали не трябва да се съобразяваме с тях. Законите на Мърфи до голяма степен са фолклорни поверия, които са се доказвали. Има доста такива за любовта, ето най интересните от тях:

Закон за Принца на бял кон

Чакате ли човека, който само с вида си и своите размисли ще ви оставя без дъх? Едва ли сте единствените, които си мечтаете за това. Има няколко от неговите закони, които описват точно това явление:

·        Ако ви изглежда твърде добро, за да е истина, значи не е!

Точно това го е изпитвал всеки човек дори не само във любовта, но точно при връзката между хора това важи с пълна сила. Много е приятно някой да ти обещава неща, за които ти мечтаеш, почивки, скъпи маркови дрехи и т.н, а в крайна сметка не отивате по далеч от село и до Илиянци за така бленуваните дрехи. Освен от материална гледна точка, това важи и за взаимоотношенията на хората.

·        Ако някой не е зает, има причина.

Това е доста добър заместител на българската поговорка „гнилите ябълки ги изяждат последни“. Но пък не се знае, може точно тези несъвършенства, да отговарят на вашата представа.

Не толкова впечатляваш мъж, който отговаря на закона на Мърфи за принца на бял кон.

Закон за „любовта“

Това е един закон, който описва много добре, елементарното мислене на мъжете, а в някой случаи и на жените. Обичта е много сложно понятие, затова Мърфи има какво да каже по този въпрос: Мъжът може да бъде щастлив с всяка жена, стига да не обича. Вече всеки сам си избира в какво да се изразява неговото щастие, може пък да обича скандалите.

Закони на Мърфи за всеобщата гадост

Може би закона за всеобщата гадост е  първоизточник и всички други са следствие от тях. Едва ли има човек на света който да не знае какво гласи той, а именно „Каквото може да се обърка, ще се обърка“. Има доста следствия от този закон, който в началото е описвал удивителни закономерности в живота ни , които не винаги са били много приятни за нас. Примерите са доста, ще се опитам да ги синтезирам в няколко категории:

Закон за опашката

Не познавам човек, който обича да чака на опашки. Може и да има и такива индивиди, но по- скоро за тях се отнася българската фраза „всеки луд с номера си“. Всеки път, когато идва момента да се наредим на касата да заплатим продуктите си, ние внимателно си подбираме каса, която според нас ще мине на бързо. Е уви. Става точно обратното, или пред нас ще има някоя баба със стотинки или сме попаднали точно на касата с току що назначен служител. Същото е положението и при шофиране, точно в твоята лента ще има някой дядо и с тъга ще гледаш колите преминаващи покрай теб.

Дълга опашка, която не се движи. До болка познато от законите на Мърфи.

Закон за неприятните съвпадения

Колко често ви се случва нещо и вие го отдавате на чистата случайност? Има безброй много примери, например:

·        Гравитацията е кофти ку*ка!

Няма значение дали караш кола или си седиш на дивана има едно правило, което винаги важи. Изпуснеш ли нещо, то ще падне на най- недостъпното място, ей така, просто да ти е гадно.

·        Шкафчетата в съблекалнята

Фитнеса е празен! Вътре има един, единствен човек. Това няма абсолютно никакво значение, шкафчетата ви задължително ще се паднат едно до друго. Доста неприятна ситуация, в която почти всеки е попадал.

·        Няма невъзможни неща

Представям ви, закона за логичният аргумент. Ако не знаете нещо или просто не сте сигурни в него, кажете по уверено и воала човека срещу вас ще вземе да ви повярва. Този закон има най голям- сила, когато дори нямаш представа за какво говориш.

·        Дъждът и автомивките

Пич това е наистина гадно. Ако от много време не сте си мили колата и решите да я закарате да я измият, защото имате повод…. Много съжалявам, на дъжд е.

Шаманите едно време са танцували за да завали дъжд, сега според закона на Мърфи, просто трябва да си измием колата.

Закон за мобилните устройства

С развитието на носимите технологии, се оформи един напълно нов начин да бъдете прецакан. В момента цялата ни информация и комуникация преминава през нашите смартфони. Какво ли ще стане, ако му падне батерията навън? Забравете си зарядното и то със сигурност ще разберете. Точно в него ден телефона ще ви трябва най- много, но и няма да има къде да го заредите. Друг много неприятен момент е, когато звъните на някого, но той не вдига. Спокойно, според Мърфи винаги може и по- зле. Ако объркате номера и звъннете на непознат, той задължително ще вдигне. Има още доста, но ще завърша тази категория с един до болка познат феномен, влезеш ли в банята, задължително ще ти звъннат важни хора.

Тъжната равносметка

Колкото и да се опитваме, никога няма да може да избягаме от законите на Мърфи. Те са навсякъде в нашето ежедневие за да ни прецакват. Но не бива да гледаме на това с лошо. Благодарение на тези, на пръв поглед, неблагоприятни събития, могат да се създадат безкрай много интересни моменти, които със сигурност ще помним дълго.


П.П. Искаш ли и ти да напишеш такава статия в haha.bg? Регистрирай се и напиши черновата от профила си. Ние ще редактираме материала, ще го публикуваме и ще се погрижим да достигне до хиляди читатели. А ти ще обереш славата!

За негово величество автора: Мартин Колев Админ
Кажи нещо за себе си с няколко думи - да знаем.
Сподели за здраве и пари!
3Shares
Tags: , , , , , ,
5 2 Гласа
Оцени материала
Абонирай се
Уведоми
guest
2 Изказвания
Най-нови
Най-стари Най-гласувани
Инлайн мнение
Виж всички
2
0
Изкажи си положението...x