Жената и аз – виновният…

  • от MikeMayers
  • 03.01.2022
  • 3 Коментара
Сподели за здраве и пари!
0Shares

Във всяка семейна двойка има любовна идилия. И като при всяка семейна двойка понякога идилията си взима отпуск. Обикновено зависи от това кога жената ще реши, че й е скучно или че не скачате според свирката й. Няма значение, сигурен съм, че поне два пъти на ден чувате колко е недоволна от вас.

Ето аз например съм винаги виновен. Ако трябва да опиша всичко, поредицата “Мъртви земи”, която е 125 романа, ще изглежда като детска читанка. И все пак ще споделя с вас някои от случките на любовния съвместен живот.

Идва жената през лятото на село (пчелар съм), в тази скромна “ергенска” квартира, тей да кажем, и почва от вратата: ”Майко, 15 век са живяли по-чисто от тебе… каква е тая кочина? Верно, че си Гошо, ама що тряя си прасе?”. Аз мълча естествено, че да не стане по-зле. След една прахосмукачка и обирането на 2-те паяжини, които съм пропуснал – всичко вече е наред.

Само да ви кажа, че по научни данни една жена изрича 20 хиляди думи на ден. 20 хиляди!!! С 13 хиляди повече от един мъж. Добре, че като спи не говори, че…

Като казах спи, и да спиш не е лесно. Събуждам се през нощта, гледам завивката изчезнала като старите пари, а аз лежа накрая на спалнята на едни петдесет сантиметра. Опитвам да я бутна навътре, но чувам гласа й: “Аз къде да спя?”. Щях да кажа: “Тия ¾ от спалнята да не ги сееш с просо и ечемик?” Но мълча, че и утре е ден, а тряя се яде нещо.

Друго – на следващия ден жената помни всичко, което е казала. ”Не си ли спомняш, вчера ти казах…”. Какво да помня, аз не помня къде си оставих чорапите снощи?

Продължаваме… Минаха част от празниците – Честита Коледа между другото и съм убеден, че всички сте ходили семейно да пазарувате. Обикновено половинката е наконтена или поне с червило. Само да спомена, че една средностатистическа жена изяжда между 2 и 3 килограма червило за целия си живот. Смятай… аз толкова луканка няма да изям за целия си съзнателен живот (съзнателен да подчертая, че след третата ракия е друг живот)… та обикаляме в магазина, отиваме за ядки. Хващам един пакет и чувам: “Не тия, тези са препечени, другите са криви, а последните ги яде Ленчето и е напълняла с 3 кила”. Сигурен съм, че фразата “Аз знам, че нищо не знам” е измислена в Древна Гърция, след опит на някой философ да опонира на жена си. Ми да, ще учиш жена как да стават нещата. Ни’къв шанс.

Всеки мъж освен, че много обича жена си, може би малко повече обича колата си. Повечето мъже са на мнение, че е по-лесно да се поддържа кола, отколкото жена. Ще се въздържа от коментар, че довечера трябва да спя на топло – зима е. Един ден отивам на автомивка – чистят, дезинфекцират хората, парфюмират… плащам и заминавам. На другия ден ще ходим на разходка, влизаме в колата и отекват думите: “Тая кола вчера я чисти, днеска пак е кочина”. Аз дори не съм припарвал до нея, ама на – виновният си е виновен!!!

Жени, какво да ги правиш. Веднъж даже останах дълбоко замислен, когато ме застреля с фразата: “Смятай ако ме нямаше колко щеше да ти е скучно”. Замислих се, колко ли скучно щеше да е, но се съгласих. Все пак жените всичко знаят, особено моята.

И тей. Каквот таквоз. То може ли човек да се оплаче, че като го погледне това невинно лице… губиш ума и дума. Жени братче. Обичаме ги, не можем без тях. Все пак мъжете са от Марс, а жените от Венера. А на Марс всички сме виновни!!!


P.S. Искаш ли и ти да напишеш такава статия в haha.bg? Регистрирай се и напиши черновата от профила си. Ние ще редактираме материала, ще го публикуваме и ще се погрижим да достигне до хиляди читатели. А ти ще обереш славата!

За негово величество автора: Георги Антонов
Авторът знае много, но жена му знае най-добре.
Сподели за здраве и пари!
0Shares
Tags: , , , , , , ,
4.6 5 Гласа
Оцени материала
Абонирай се
Уведоми
guest
3 Изказвания
Най-нови
Най-стари Най-гласувани
Инлайн мнение
Виж всички
3
0
Изкажи си положението...x