Булгари на гости у Америкатa (оцветено)

  • от Damyan
  • 05.01.2020
  • 3 Коментара
Сподели за здраве и пари!
322Shares

Едно интересно събитие разтресе наскоро българското (а даже и световното) интернет пространство, а именно визитата на българския политически елит в Съединените Американски Щати (САЩ). Сцената, която помня, е следната:

Правителственият самолет на Република България е кацнал и е паркиран на летището във Вашингтон. Стълбичката за слизане е на мястото си, постлана с червен килим, който се простира до черния Шевролет, осигурен от САЩ за личния комфорт на нашите. От лявата страна на килима е наредена делегацията по посрещането от страна на САЩ – всички в официално облекло, някои даже в парадни униформи. Нашият премиер Бойко Борисов с бодра крачка слиза по стълбичката и закрачва по червения килим, стискайки здраво ръцете на всеки един от аудиенцията. Зад него г-н Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, издул корем, награбил дисаги в лявата ръка, обул най-официалните си дънки…

„Булгар, булгааар!”… и тук вече се разбулиха духовете на интернет БУНТА! „От какъв зор, видиш ли, нашият Министър на отбраната ще представлява България в САЩ по дънки!?” – сиреч работната униформа на работник в американски супермаркет.

Да, ама пропускаме един много съществен факт. Г-н Каракачанов беше един от главните инициатори за покупката на самолети-изтребители F16, за които платихме на САЩ около $1.2 милиарда. Това не му ли дава правото да си се разходжа както си иска в САЩ? Не може ли и по кюспети да слезе от самолета, ако поиска? Може би фактът, че поне има гащи би следвало да буди някакво задоволство. Изобщо, кои сме ние та да държим някому сметка!? „Те що свят са изръшнали…”

Появиха се и други интересни интерпретации на въпросната ситуация:

Каракачанов с торба Била

Но това е нищо! Влизам и аз във Фейсбук после, за да изкажа искреното си възмущение от въпросния дрескод и виждам излъчване на живо от FOX NEWS, на което се вижда американския президент Доналд Тръмп. Въпросният възхвалява българския народ, обяснява колко добри хора сме, какъв невероятен партньор сме на САЩ, каква добра и благодарна нация сме. До него Бойко Борисов седнал, така, ниско долу, малко като squatting slav…

Squatting Slav vs American Spy

… кима одобрително с глава и вдига палец от време на време, нали… на английски – толкова!

Отдолу с големи букви пише „МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА БЕЛГИЯ ПОСЕЩАВА БЕЛИЯ ДОМ”.

Ко каза, ко!? Кой министър председател!? Те са взели Бойко Борисов за белгиец! На челото на този 120 килограмов тъмен балкански субект пише „френско потекло“!

„- Parlez vous Francais?
– Абаут, абаут!“

Нашето си е наше, ей! Долу белгийските ръце от Бойко Борисов!

Но това си има и позитивните страни де… Ако нашите политици са сгафили нещо на тая визита… Белгия ще го отнесе!

Майтапът на страна, добре че Борисов не е шляпнал Мелания Тръмп по задника, защото Белгия си заминаваше от картата на света тогава.

И кой сгафи повече? Ние, че г-н Каракачанов се е явил на визитата по дънки или американците и в частност телевизия Fox News, представяйки Бойко Борисов за министър председател на Белгия? Все пак, голяма част от американците не са наясно какво се случва отвъд Атлантическия и Тихия океан. Това ми напомня на една хумористична карта на света, представяща „американската представа за света“:

Представата за света на американците

Нищо де… Всички си имаме социални и културни различия! Никой не е съвършен. FOX NEWS поне са осъзнали грешката си, представяйки Бойко Борисов за министър председател на Белгия. В следствие на това недоразумение, те по-късно изпращат своето официално извинение до посолството на Беларус.

Но да се върнем отново на „официалното облекло“. Сякаш появата на Министъра на отбраната ни в САЩ изостри чувствителността на зрителя към външния вид на нашите политици. Ето няколко представителни извадки отскоро и от преди:

Когато си политик но в 11 си на прасе
Последвайте @historyhumour в Инстаграм за още куриози!
тираджии политици

Ще кажете „Това няма значение, защото по дрехите посрещат, а по ума изпращат!“ Правилно! Може би затова хората толкова много разчитат на дрехите във въпросните визити, а? Накрая нито да те посрещнат, нито да те изпратят…

Айде сега сериозно… Разбирам опитите на някои български политици да се представят като обикновени хора от народа, съпричастни с ежедневието на своя електорат. Това даже може да се тълкува по позитивен начин. СЪГЛАСЕН СЪМ!!!… донякъде. Да, ама айде да си държим шушляците и анцузите у нас, а? Какво ще кажете?

П.П. Искаш ли и ти да напишеш такава статия в haha.bg? Регистрирай се и напиши черновата от профила си. Ние ще редактираме материала, ще го публикуваме и ще се погрижим да достигне до хиляди читатели. А ти ще обереш славата!

За негово величество автора: Дамян Диамандиев Победител ВИП Админ
Направих този сайт. Пак заповядайте.
Сподели за здраве и пари!
322Shares
Tags: , , , , ,
0 0 Гласа
Оцени материала
Абонирай се
Уведоми
guest
3 Изказвания
Най-нови
Най-стари Най-гласувани
Инлайн мнение
Виж всички
3
0
Изкажи си положението...x