Вицове за евреи, Аврам, Моше и други…

  • от Damyan
  • 15.05.2019
  • 0 Коментара

Аврам и Моше си говорили за изминалия Шабат (събота – денят, в който евреите не трябва да извършват абсолютно никакъв физически труд):
– Абе, Моше, знаеш ли какво ми се случи на Шабата?
– Какво?
– Вървя си по улицата с един чадър в ръката и изведнъж заваля силен дъжд. И аз седя с чадъра в ръка и… не мога да го отворя, че… нали… Шабат е… грях е. И от нямане накъде погледнах нагоре и започнах да се моля на Йехова. Помолих се и после поглеждам в ляво – вали. Поглеждам в дясно – вали, а посредата – сухо! И така, аз си се прибрах сух вкъщи, защото Йехова ми помогна!
– Остави тая работа, Авраме! Ти знаеш ли на мен какво ми се случи на Шабата?
– Какво?
– Абе, вървя си по улицата на Шабата и срещу мен – куфар с пари! И седя и го гледам и не мога да се наведа да го взема, защото… нали… Шабат е… грях е да се извършва работа! Погледнах нагоре, за да се помоля на Йехова. Помолих се и после гледам в ляво – събота, в дясно – събота, а посредата – петък.

Равинът след края на молитвата в синагогата се обръща към евреите:
– Хора! Аз разбрах защо не ни обичат! Ние не умеем да пием. Затова утре нека всеки донесе по бутилка водка, ще изсипем всичко в общ котел и ще се учим да пием.
Аврам се прибира вкъщи и казва на Сара, така и така, утре всички трябва да отнесем по бутилка водка и т.н., а Сара му казва:
– А ти, Авраме, вземи бутилка вода. Пълен котел с водка, кой ще забележи?
Така и направил. На следващия ден отиват евреите в синагогата, всеки излива бутилката в котела. Равинът взема черпака, разбърква, пълни черпака и пробва… С тъжен поглед оглежда хората и казва:
– Дааа…, ето и затова не ни обичат хората…

За негово величество автора: Дамян Диамандиев Победител ВИП Админ
Направих този сайт. Пак заповядайте.
Етикети:, , , , ,

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *