Вицове за евреи, Аврам, Моше и други…

  • от Damyan
  • 15.05.2019
  • 0 Коментара
Сподели за здраве и пари!
310Shares

Всеизвестните вицове за евреи са основополагащ елемент от съвременния хумор – също както всички вицове за Иванчо. Въпреки че шегите за евреи са заклеймявани като стимул за расизъм, те си остават неразделна част от виц културата в световен мащаб. Тъкмо поради тази причина ние решихме да посветим следващия материал на всички еврейски вицове. Нищо лично – просто смях и забава.

Ако не ти се чете историята, бягай направо при вицовете за евреи!

Вицове за евреи и техния произход

Евреите са народът, обременен с предателството божие.

вицове с евреи

Поради тази причина, те са били “наказани” да отговарят за най-долната и гнусна професия по онова време – лихварството.

От там идва и афинитета на еврейския етнос към парите и управлението на най-различните финансови органи. Забележете, че това по-скоро звучи като една добре наредена история отколкото самата истина. Но в крайна сметка, ние всички сме хора с глави на раменете си и можем сами да направим своите изводи по тези въпроси. Но едно е сигурно – това е произхода на всички шеги и вицове за евреи по света.

Еврейски вицове и шеги. Защо?

И така… Като резултат от тази историческа нагласа се появяват най-различни шеги и майтапи свързани с евреи и тяхната слабост към парите и материалните облаги. Всички сме запознати с най-ярко изразените герои в тази област – Аврам и Моше. Почти всички еврейски вицове включват двамата познати герои. Ситуациите, в които те са намесени, често включват власт, пари, скъперничество, хитрост и дори измама.

Еврейски вицове и шеги

Не са ли пак тези качествата, които се отнасят до много фигури от съвременната ни действителност?

Поради тази причина, Аврам и Моше не бива да бъдат преписвани само на еврейския етнос. Те са част от всеки тарикат, скъперник, хитрец, хаиз, и т.н. – нещо като нашия бай Ганьо.

Най-добрите вицове за евреи

А сега, на вашето внимание, представям най-добрите вицове за евреи в датабазата на haha.bg и Кеш Виц. Вицовете са специално подбрани измежду публикации от членове на нашето общество. Наслаждавайте се.

За негово величество автора: Дамян Диамандиев Победител ВИП Админ
Направих този сайт. Пак заповядайте.
Сподели за здраве и пари!
310Shares
Tags: , , , , ,

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

5 1 Гласувай!
Оцени материала
Абонирай се
Уведоми
guest
0 Изказвания
Инлайн мнение
Виж всички
0
Изкажи си положението...x