Вицове за здраве – смях против често срещани болести

  • от Damyan
  • 14.10.2018
  • 2 Коментара
Сподели за здраве и пари!
8Shares

Ние всички си разказваме вицове от малки – вицове за Иванчо и Марийка, за бай Ганьо американеца, бай Ганьо турчина и бай Ганьо българина. Сега, разбира се, бай Ганьо американеца и бай Ганьо турчина звучат абсурдно. Освен това, едно време вицовете започваха с „Иванчо си играл навън…“, а сега започват с „Иванчо отишъл в мола…“ (не се шегувам между другото). Като цяло вицовете се изменят ежегодно, ежемесечно, ежедневно. Лично аз съм си променял вицове, за да звучат по-добре. Но едно нещо не ще се промени във вицовете и това е тяхното благоприятно въздействие върху нашето здраве.

Разказването на вицове е полезно за вашето здраве

Да, това е абсолютната истина. В този материал ще ви предоставим списък със осем болести и състояния, които можете да излекувате само и единствено като си разказвате вицове. Забележете, че лечението чрез вицове може да се приложи както зрително, така и перорално.

Предотвратяват запек

На 28.02.2016 г. университетът в Кембридж излезе със становище, че вицовете спомагат за правилната работа на червата. В тази връзка, разказването и слушането на вицове имат разхлабително въздействие върху човешкия организъм и предотвратяват запек. Освен това, един виц винаги би се отразил ободряващо на вашия сфинктер. Проучванията сочат, че всеки, който разказва и слуша вицове е с до 95% по-добра храносмилателна система – нещо, което трудно бихте постигнали с ядене на Активиа и Бифидус Есенсис.

Богати на фибри

Екип от специалисти при БАН потвърди наличието на фибри във всеки един виц. Затова поемането на вицове ежедневно спомага за усвояването на полезни хранителни вещества в организма и намалява риска от хронични заболявания.

Топят мазнините и стягат мускулите

Научно доказано е, че смехът, предизвикан от вицове, води до стопяване на излишните мазнини и тлъстини. Характерно при вицовете е да намалят обиколката на талията ви, да приберат двойната брадичка, както и провисналата кожа по ръцете. Според световно известния фитнес инструктор Галин Калчев – Релефа, ежедневният смях, предизвикан от вицове, може да топи между 2-4 кг. телесна маса всяка седмица!

ВНИМАНИЕ: Използването на този метод не се препоръчва за по-дълъг период от 20 седмици. Надвишавайки този период от време, вие поемате риска да изчезнете.

Пречистват белите дробове

Точно така! Вицовете спомагат изчистването на белите ви дробове. Точно поради тази причина разказването на вицове има силно положително въздействие върху хората, прибягващи до тютюнопушенето. Професорското сдружение в НАП потвърди, че разказването на пет вица неутрализира негативните последици, причинени от една стандартна цигара или осем Айкоса.

Лекуват напукани пети

Истината е, че 78% от хората по света страдат от напукани пети. За съжаление само 38% от тях могат да си позволят пемза, която да освежи кожата в най-крайната точка на човешкото тяло. Но малцина знаят, че разказването на поне един виц в продължение на две седмици запълва пукнатините по човешките пети и заглажда епидермиса. Независимо проучване на експертите в БНБ сочи, че хората, които си разказват вицове ежедневно, са с 89% по-малко склонни да имат напукани пети.

Предотвратяват и лекуват разширени вени

Над 50% от хората по света работят на крак, което е своеобразна предпоставка за появяване на разширени вени по краката. Доскоро разширените вени се лекуваха само по оперативен път чрез изтегляне на излишния материал през отвор на крака. За щастие екип от учени при КФН потвърди наличието на по-лесен метод за справяне с разширените вени и последиците от тях. Учените доказват неуспоримо, че разказването на вицове е основен лек срещу разширените вени. Проучванията показват, че разказването на три вица на ден води до спад в размера на вените по краката и води до пълното им изчезване в период от два до пет месеца.

Предпазват от коремни болести

Това се потвърди от тригодишните проучвания на БФС, финансирани от президента Борислав Михайлов. Изследванията сочат, че разказването на поне един виц на ден предотвратява появата на панкреатитни кризи, стимулира изчистването на жлъчката и намалява шансовете за рак на дебелото черво.

В момента проучването има нова насока – да открие равновесието между приемането на вредни и токсични вещества и тяхната своевременна неутрализация с разказване на вицове. Така хората ще могат да консумират метилов алкохол напълно безопасно.

Пазят от уроки

Няма по-добър щит за черните магии от свежа порция вицове всеки ден. Изследване на КЕВР сочи, че хората с чувство за хумор са имунизирани срещу клетви, уроки и лоши магии. Достатъчно е само Чапай и Петка или Аврам и Моше да минат веднъж дневно през ушите ви, за да си гарантирате спокойния живот, който заслужавате.

лекарства

За разлика от традиционните антибиотици, вицовете НЕ увреждат вашия черен дроб! Същевременно, при правилна употреба лечебният им ефект не закъснява. Световно известният диагностик от централния медицински институт в Масачузец проф. доц. д-р Стивън Джерард напомня, че смехът се равнява на една шепа хапчета. А ако смехът е предизвикан от виц, то тогава имате шанс да подобрите храносмилателната си система и да ви минат разширените вени на краката.

Къде да намерим вицове?

Това е проблемът, от който повечето от болните страдат. Предаването на вицове от уста на уста не е надежден източник на качествени вицове ако не познавате добре събеседника си. Иначе рискувате да чуете вица за „Синьото Око“:

– “… Аз съм Синьото Око!
– Млъкни, за да не ти насиня и другото.“

Или пък вица за Марийка, която, за да не й гледат гащичките днес отишла на училище без гащички.

Вие нямате нужда от това… И тези вицове дават отрицателни проби за наличието на полезни вещества, лекуващи запек, панкреатит, напукани пети, разширени вени и други често срещани заболявания.

haha.bg

Затова просто може да се присъедините към социалната мрежа за вицове на haha.bg, което ще ви гарантира постоянния поток от висококачествени смешни анекдоти. Това ще повиши вашето чувство за хумор, ще тонизира тялото ви, ще премахне излишните мазнини, ще ви накара да мислите извън кутията и да давате 110% от себе си.

Да обобщим…

Ако още имаш съмнения в целебния ефект на вицовете, то тогава горещо ти препоръчвам да започнеш с четенето им тук:

А ако искаш и ти да публикуваш, просто цъкни на Регистрация и си направи безплатен профил в haha.bg.

След известно време можеш да си събуеш чорапите, за да провериш дали евентуално са зарастнали пукнатините в петите ти. Ако сте от онези 5%, на които нито вицове, нито смях им помагат, тогава можете да се оплачете на admin@haha.bg и ние ще премахнем вашия профил.

П.П. Искаш ли и ти да напишеш такава статия в haha.bg? Регистрирай се и напиши черновата от профила си. Ние ще редактираме материала, ще го публикуваме и ще се погрижим да достигне до хиляди читатели. А ти ще обереш славата!

За негово величество автора: Дамян Диамандиев Победител ВИП Админ
Направих този сайт. Пак заповядайте.
Сподели за здраве и пари!
8Shares
Tags: , , , ,
0 0 Гласа
Оцени материала
Абонирай се
Уведоми
guest
2 Изказвания
Най-нови
Най-стари Най-гласувани
Инлайн мнение
Виж всички
2
0
Изкажи си положението...x